Årets Road Racer - Jan Jespersen

Dansk Motorsport Award afholdt i Cirkusbygningen, København, hvor blandt andre de bedste to- og firehjulede kørere i sæson 2013 blev hædret.

Det var en stor aften for DMU, som kårede og hyldede de bedste kørere i sidste sæson, men også en aften, hvor vi fik sat vores 100-års jubilæum i gang ved blandt andet at hylde nogle af de kørere og personligheder, som gennem tiderne har haft stor betydning i DMU.

Med de seneste uger in mente, hvor en af DMU’s bedste Motocross-kørere, Kasper Lynggaard på tragisk vis omkom ved en træning i Dortmund, blev der i Award-showet også udvist respekt over for Kasper og hans familie ved et minuts stilhed. Kasper var nomineret i tre kategorier efter sin flotte 2013-sæson, og vandt to af kategorierne; Årets Motocross-kører og Årets Profil. Kaspers lillebror, Rasmus Lynggaard, var på scenen og modtage priserne, og han fortalte på en flot og rørende måde, hvor stolt Kasper havde været for at vinde disse priser, hvis han havde været her i dag.

På trods af den tragiske start på 2014, så går DMU nu ind i et år, hvor vi kan fejre 100-års jubilæum på en flot måde. Vi har netop modtaget nyheden om, at H.K.H. Kronprins Frederik bliver protektor for DMU’s 100-års jubilæum, og DMU har samlet en flot jubilæumspakke med en masse store løb, som blandt andet Speedway i Parken og Vojens, EM i BMX m.m. Vi markerer også jubilæet med en spændende coffee-table jubilæumsbog, som vil trække tråde helt tilbage fra begyndelsen i 1914. Bogen udkommer i forbindelse med Repræsentantskabsmødet den 1. marts.

Alt i alt tegner det til at blive et spændende år for DMU, og vi glæder os til at fejre jubilæet med dig.

Årets vindere
Nedenfor følger en oversigt over vinderne fra onsdagens Award-show i Cirkusbygningen. Nogle af priserne er rene DMU-priser, mens andre var delt mellem DMU og Dansk Automobil Sports Union (DASU).

Årets Speedway-kører: Niels-Kristian Iversen

Årets Motocross-kører: Kasper Lynggaard

Årets Road Racing-kører: Jan Jespersen

Årets MC-Sportskører: Niels-Kristian Iversen

Årets Motorsport-event (delt): Speedway Grand Prix i Parken

Den Alternative pris (delt): Motorsport for Life

Årets Profil (delt): Kasper Lynggaard

Derudover modtog både U21-landsholdet og Niels-Kristian Iversen fortjensttegn for deres præstationer gennem 2013. U21-landsholdet vandt VM-guld, og Iversen tog bronzen i det individuelle VM.

Særpriser uddelt ved Award-showet
Ved arrangementet i Cirkusbygningen uddelte DMU tre Jubilæums-særpriser, som på forskellig vis markere særlige begivenheder eller præstationer. Med særprisen fulgte et jubilæumsfad til modtagerne. 

Ole Olsen:
Modtog en særpris for at sætte Speedway på danmarkskortet, da han i 1971 vandt sit første individuelle VM ud af i alt tre. Ole blev manden som fik danskerne til at se Speedway, men banede også vejen for Erik Gundersen, Hans Nielsen, Jan O. Pedersen m.fl., så de også fik den fortjente opmærksomhed i medier og blandt danskerne. 

Fyens Motor Sport (FMS):
Den ældste klub i DMU er Fyens Motor Sport som blev stiftet i 1924, og dermed fylder 90 år! Klubformand, Lars-Bo Rasmussen og tidligere DMU-bestyrelsesmedlem, Steen Fredsø Sørensen, gik på scenen og modtog hyldest for deres lange og spændende historie, og den vedholdenhed som klubben har udvist gennem alle årene.  

Kurt Wæde Petersen:
Da Danmarks Motor Union fejrede 50 års jubilæum i 1964, fik unionen en helt ekstraordinær jubilæumsgave!  I Scheessel, Nordtyskland, vandt Kurt Wæde Petersen, Ringsted (i folkemunde Kurt V) Europamesterskabet på Langbane. Det var det første internationale mesterskab til DMU og Danmark. Kurt V. var begyndelsen på den epoke som fulgte med utallige danske Internationale titler.

Print Email

Schuberth Danmark - Sjællandsvej 1 - 6000 Kolding - +45 76 34 20 00   ( Nic Christiansen Gruppen )  

Lager og Reklamation : Korsvej 1, 6000 Kolding    

Copyright © 2017 Schuberth Danmark. Alle rettigheder reserveret.

Link til SCHUBERTH INTERNATIONAL

SH BestBrand2006SH BestBrand2007SH BestBrand2008MRD BB 09 HelmeMRD BB 10 HelmeMRD BB 11 Helmebestbrand2012bb 2013bestbrand 201410505249 10153187645090229 8637578173143810493 omr20162017bm