Schuberths hjemmeside Tanker Sådan vælger du den rigtige type pullert

Sådan vælger du den rigtige type pullert

Dette indhold er sponsoreret.

Sikkerhed i bymiljøet er blevet det helt store samtaleemne på både lokalt og nationalt plan. Det handler om at skabe grønne områder eller bilfri zoner i byerne. Samtidig handler det for mange private eller virksomheder også om at sørge for at afspærre eller beskytte særlige områder såsom parkeringspladser og indkørsler.

En effektiv og billig måde at sørge for afspærring, uanset om det gælder parker og gågader eller parkeringsområder og indkørsler, er ved hjælp af pullerter. En pullert er en høj pæl, der enten for sig selv eller ved hjælp af kæder afskærmer et bestemt område. Pullerten er ofte lavet af enten rustfrit stål eller plast, der ofte også kan være bøjeligt.

Især i byområder er pullerten blevet uundværlig. Her bruges den til at adskille kørende, cyklende og gående trafik samt til at spærre for adgang til fx gågader enten permanent eller i visse tidsrum.

Stationær eller aftagelig pullert?

Når man skal vælge den slags pullert, man har brug for, er man nødt til at se på sit behov. Har man brug for en permanent afspærring, fordi man fx lukker en vej af, eller har man brug for en midlertidig afspærring, der kan fjernes efter forgodtbefindende? Pullerter kommer nemlig både i stationære, aftagelige og foldbare modeller.

Herefter må man vurdere, om man ønsker pullerter i fx rustfrit stål, der passer naturligt ind i byen med dets enkle og klassiske design, eller om man ønsker pullerter i farverigt plast, som gør meget opmærksom på sig selv.

Vælger man en stationær pullert, må man nemlig også overveje, om det er nok med en pullert i plast, eller om man må ty til et stærkere materiale som rustfrit stål. Dette gælder især, hvis pullertens formål ikke bare er at afspærre en gade, men også at sikre at fx store lastbiler eller biler med høj fart ikke kommer ind i området. Her kan pullerter i plast komme til kort.

Hvad skal man overveje, når man vælger pullert?

Bymiljøet gør meget for vores velfærd og trivsel, så derfor må især offentlige instanser overveje, hvordan pullerter vil spille ind på det overordnet design, der hvor de placeres. Farverigt plast kan komme til at stå i skærende kontrast med nutidens stilrene og enkle bygninger, men omvendt kan klassiske stålpullerter også gå i et med omgivelserne.

Derudover kan det også være en fordel at overveje, hvor stærke pullerterne skal være. Dette gælder mindre for private og mere for offentlige instanser. Vi lever desværre i en verden, hvor terrorangreb sker med større og større hyppighed, og derfor må vi også gøre os tanker om, hvordan man bedst muligt beskytter os selv og hinanden. Det kan pullerter hjælpe til. Fastmonterede eller sænkbare pullerter af stærkt materiale, der er terroristsikrede, kan holde fx store lastbiler fra at brage ind på en travl gågade.

Related Post