Schuberths hjemmeside Tanker Bliv klar til at køre på ferie: Tjek bilen inden du kører

Bliv klar til at køre på ferie: Tjek bilen inden du kører

Når du kører på ferie, er det vigtigt, at bilen er klar til turen. Derfor anbefaler vi, at du tjekker den inden afrejse. Det kan spare dig for bøvl og problemer undervejs, og det sidste man kan overskue på vej på ferie er, hvis bilen går i stå. Vi har samlet en række gode tips til, hvordan du klargører bilen til en køreferie.

Det første du bør gøre, når du skal gennemgå din bil, er at få tjekket dækket på din bil, og kontrollér at der ikke er punkteringer. Husk også at kontrollere lufttrykket i dækkene – det kan have stor indflydelse på brændstofforbruget. Kontroller også kølevæsken, og fyld den op, hvis der er brug for det.

Det næste du skal kontrollere er bilens motorolie. Kontrollér olieniveauet, og sørg for at der er tilstrækkeligt med olie i motoren. Hvis ikke, skal du fylde den op. Det er en dum fejl at køre på ferie med mangel på olie. Endvidere er den dummeste fejl nok, hvis du kører afsted på tom tank, så kontrollér også brændstofforbruget.

Husk også at kontrollere bilens lygter, forlygter og baglygter. Sørg for at alle lysene virker, så du kan køre sikkert på ferie.

Derudover skal du kontrollere bilens bremser. Bremserne er et af de vigtigste komponenter i bilen, og det er yderst farligt at køre uden korrekte bremser, især når man kører på ferie.

Husk også at kontrollere bilens dæk. Dækkene bærer hele bilen, og det er yderst vigtigt at have korrekte dæk på for at kunne køre sikkert på ferie.

Hvad gør man, hvis bilen går i stykker på vej på ferie?

Det første, du skal gøre, er at kontakte dit forsikringsselskab. De fleste af dem har en hotline, som du kan ringe til 24/7. Så snart de har modtaget din anmeldelse, vil de kunne sende autohjælp ud til dig, så du kan få den fornødne hjælp, og komme videre på ferie.

Hvad sker der hvis man er impliceret i et uheld i udlandet?

Hvis du skulle være impliceret i et uheld i udlandet, så kontakt straks dit forsikringsselskab. De vil kunne give dig de nødvendige oplysninger og vejledning, og hjælpe dig med at komme videre.

Husk altid at have dine forsikringspapirer med på ferie, så du kan vise dem frem, hvis du bliver spurgt.

Det er vigtigt at have kørekort og bilnøgler med på ferie. Hvis du kører i et leasingbil eller lignende, skal du huske at have kontaktoplysninger på leasingselskabet, så de kan kontaktes af myndigheder eller udenlandske forsikringsselskaber hvis uheldet skulle ske.

Få tjekket bilen hos MB Autoteknik

Den lokale mekaniker MB Autoteknik i Ringsted kan være behjælpelig med at tjekke din bil inden du kører på ferie. Find kontaktoplysningerne til MB Autoteknik på www.mb-autoteknik.dk.

 

Related Post