Schuberths hjemmeside Tanker Få eftermonteret anhængertræk på din bil

Få eftermonteret anhængertræk på din bil

Har du en bil, som ikke har noget anhængertræk monteret, så er det heldigvis muligt, at få eftermonteret anhængertræk på langt de fleste biler, dog er der mange elbiler, hvor du ikke kan eftermontere anhængertræk.

Der findes mange gode grunde til, hvorfor du gerne vil have eftermonteret et anhængertræk på din bil.
De mest hyppige grunde er, at du ønsker at køre med hestetrailer, alm. trailer og campingvogn.

På de fleste bilmodeller er det forholdsvis nemt og hurtigt, at eftermontere et anhængertræk og kan oftest gøres på et par timer, men der er også nogle modeller, hvor eftermonteringen er lidt mere teknisk, og kan kræve længere tid at eftermontere.

Det er særligt lidt ældre biler der kræver mere tid, da de ofte skal have trukket kabler fra foran i bilen og hele vejen tilbage til anhængertrækket, og bilen skal dermed skilles en del af og samles igen efterfølgende, hvilket tager lidt tid.

Hvad er prisen på en eftermontering af anhængertræk

Det er svært at sige hvad prisen på eftermontering af anhængertræk koster på netop din bil, da prisen kan variere enormt meget alt efter, hvilken bil det skal monteres på.
Derudover er typen af anhængertræk også en kæmpe betydning for, hvad en eftermontering af anhængertræk koster.

For eksemplet så er et fastmonteret anhængertræk det billigste og kan fås helt ned til 3000 kr. Hvor derimod et elektronisk anhængertræk klart det dyreste at få eftermonteret og koster nemt over 15.000 kr.

Hvis vi skal sætte lidt tal på montering af anhængertræk, så har vi fundet en statistik der fortæller at en gennemsnitpris på et fastmonteret anhængertræk ligger på 4.858 kr.

Der er også stor prisforskel fra værksted til værksted, og det kan dermed være en god ide at indhente tilbud fra forskellige værksteder, så du er sikker på du får den bedste pris på din eftermontering.
Sådan er reglerne for eftermontering af anhængertræk

Der er en del regler der skal undersøges og overholdes, før en eftermontering af anhængertræk er lovligt på din bil.

En af reglerne er, at hvis din er ældre end otte år, så skal bilen til et syn uanset om det er dig selv der har monteret anhængertrækket eller du har fået en autoriseret mekaniker til det.

Men er bilen under de otte år, så kan du faktisk slippe for et bilsyn, hvis du overholder nogle regler.
Regler der skal overholdes for at undgå bilsyn:

  • Eftermonteringen skal være udført af et autoriseret autoværksted.
  • Værkstedet skal udfylde SKAT’s nr. 21.053 blankat, så der bliver registreret en synsfri sammenkobling i bilens registreringsattesten.
  • Der skal være et øje monteret, der giver mulighed for at sætte en wire på anhængertrækket.

 

Related Post