Schuberths hjemmeside Tanker Hvad er et body kit til biler, og hvad er fordelene ved dem?

Hvad er et body kit til biler, og hvad er fordelene ved dem?

Body kits til biler eller aerodynamisk tilpassede komponenter består hovedsagelig af udvendige ændringer af bilen, der typisk består af forreste og bageste kofangere, sideskørter og spoilere til den malede del af bilen. Med tilføjelsen af disse modifikationer forbedres bilens udseende.

Der kan skabes et glat flydende udseende, eller hvis brugeren foretrækker det, kan der tilføjes aggressivt udseende linjer til bilen, så den fremstår som et sænket køretøj.

De fleste bilejere ser body kits som en måde at forbedre deres bils udseende på. Bare at opgradere motorens ydeevne er ikke nok. Som følge heraf er body kits blevet en del af bilhobbyen, sådan at når folk tænker på at ændre deres biler, er body kits altid et af de vigtige aspekter, der tages i betragtning.

Hvad er bilens bodykit til?

Det ultimative mål er at gøre bilen mere aerodynamisk og dermed mindske luftmodstanden og give bilen et mere unikt og attraktivt udseende sammenlignet med en standardmodel. På den måde fanger den opmærksomheden hos alle, der ser bilen.

Ingen forskel ved lovlige hastigheder

Hvis et bodykit er for udseendets skyld, er det æstetiske udseende blevet vurderet vigtigere end den faktiske forbedring af ydeevnen. Sådanne body kits efterligner stilen på ægte racerudstyr med luftdæmper og sideskørter, der når så lavt ned, at de næsten rører vejbanen. Dette fungerer fint på racerbiler, der kører på helt glatte banebelægninger, fordi der i sidste ende skabes et sugeområde med lavt tryk under køretøjet, som trækker dækkene mod asfalten og giver bedre vejgreb.

På ujævne veje i den virkelige verden med huller er der langt større sandsynlighed for, at de jordnære aerotilføjelser bliver ødelagt. Ejere af disse køretøjer kan overveje at montere et justerbart luftaffjedringssystem for at justere kørehøjden og frihøjden efter behov for at undgå at ødelægge deres aerosæt. Justerbare affjedringssystemer hæver din kørsel, når du kører, og lægger den derefter ned på asfalten for at opnå maksimal visuel effekt, når du er kølig og stille.

Fordele ved at installere bil bodykit

Der er flere fordele ved at købe et body kit til bil.

Luftdæmperne foran tvinger luften ind i sidelufthuller og kanaler, som leder den over bremsekomponenter og radiatorer til køling af vand, olie og transmissionsvæske. Luften tvinges også kontrolleret gennem motorrummet gennem kanaler. Herved skabes der tryk i udvalgte områder, som bruges til at øge downforce og greb foran. Naturligvis bliver motorvarmen også ført væk. Sideskørter langs svangpaneler forhindrer luftstrømmen langs sidefladerne i at forstyrre jetstrømmen under køretøjet – og dermed undgås turbulens og luftmodstand.

Flanger langs motorhjelmen og tagsektionerne adskiller luftstrømmen på bilens overside fra luftstrømmene langs siderne. En spoiler, der er indstillet i en omhyggeligt valgt vinkel, kan skabe den helt rigtige mængde downforce bagtil for at kunne klare sving uden at bremse eller miste vejgreb. Næsepaneler og bagdiffusorer styrer luftstrømmen under bilen og skaber et lavtryksområde, der giver yderligere downforce og greb, når karrosseriet trækkes tættere på vejen.

Related Post