Schuberths hjemmeside Tanker Pas godt på bilen – den skal holde mange år

Pas godt på bilen – den skal holde mange år

Bilsalget boomer og folk køber biler som aldrig før. Hvad enten det er elbiler, hybridbiler eller de klassiske biler på brændstof.

Men uanset hvilken bil du køber, skal du sørge for at tage dig godt af den, for ellers kan den hurtigt blive en dyr fornøjelse. Den går i stykker, skal repareres og på værksted. Det bliver lige pludselig en ekstra udgift, som man måske ikke lige havde regnet med, da man købte bilen.

Derfor skal du sørge for at din bil altid er i topform.

Det gør du bl.a. ved at sikre at du får skiftet olie på bilen. Olien er et vigtigt element for at sikre at motoren kører godt. Det smører de vitale dele og øger levetiden på din bil.

Hvis den mangler olie kan du risikere at delene i motoren slider mod hinanden og det kan i værste fald betyde, at du skal have en ny motor! Dét er der ingen der ønsker sig, for det er en rigtig dyr fornøjelse.

En anden vigtig ting er noget så banalt som en bilvask, hvor du lige kører den en tur igennem vaskehallen. Det er nemlig med til at sikre at du får fjernet snavs fra bilens overflade. Hvis du ikke gør det risikerer du at snavs, skidt og møg sætter sig godt fast og i sidste ende laver hul i lakken – og så har vi balladen, for så kan vandet trænge ind. Og trænger vandet først ind, så begynder bilen at ruste!

Derudover skal du også sikre at dit airconditionanlæg bliver serviceret, for det kan faktisk have fatale konsekvenser for dig og din familie. Når I kører i bilen kan der lige pludselig komme en luft af sure sokker. Det er ikke behageligt at køre rundt i en bil, som lugter surt, når man tænder for den kolde eller varme luft.

Men udover den grimme lugt, så kan det også betyde at der dannes skimmelsvamp i dit AC anlæg og dét er ikke sundt. Det kan give hovedpine, træthed og i værste fald allergiske reaktioner.

Derfor skal du sørge for at din bil jævnligt bliver serviceret, så du altid har en bil, der er i topform. Mange af disse ting kan du selv gøre, hvis du er lidt ferm på fingrene og har lidt forstand på biler.

Men de fleste vælger at køre deres bil på et autoriseret værksted og få hjælp til dette.

Gør dét du mener er bedst for dig, men gør det! For det vil din bil sætte stor pris på – og det vil du også i sidste ende.

Related Post